Na karticama i tekućim računima građani duguju 55 miliona eura

Bez autora
Apr 25 2010

Crnogorski građani po osnovu zaduženja na bankarske kreditne kartice i minuse na tekućim računima duguju bankama 54,9 miliona eura. Kreditno zaduženje građana po osnovu kreditnih kartica na kraju februara iznosi 37,2 miliona eura i bilo je više nego u decembru za 169 hiljada eura. Stanje duga građana na osnovu dozvoljenog minusa na tekućem računu iznosilo je 17,7 miliona eura što je za 593 hiljade uera više nego u decembru 2009. godine. Prema podacima iz Centralne banke najveća kamatna stopa je na stanje duga građana po kreditnim karticama i iznosi 13,99 odsto a prosječna ponderisana kamatna stopa na dug na osnovu minusa na tekućem računu je čak 16,53 odsto. U Crnoj Gori, po ova dva osnova, bankama duguje 89.383 građanina.

Na karticama i tekućim računima građani duguju 55 miliona euraCrnogorski građani po osnovu zaduženja na bankarske kreditne kartice i minuse na tekućim računima duguju bankama 54,9 miliona eura, pokazuje izvještaj Kreditnog registra Centralne banke Crne Gore, prenosi dnevni list Vijesti.

- Kreditno zaduženje građana po osnovu kreditnih kartica na kraju februara iznosi 37,2 miliona eura i bilo je više nego u decembru za 169 hiljada eura. Stanje duga građana na osnovu dozvoljenog minusa na tekućem računu iznosilo je 17,7 miliona eura što je za 593 hiljade uera više nego u decembru 2009. godine, rekla je za Vijesti Marijana Mitrović, pomoćnik glavnog ekonomiste Centralne banke.

Prema podacima iz Centralne banke najveća kamatna stopa je na stanje duga građana po kreditnim karticama i iznosi 13,99 odsto a prosječna ponderisana kamatna stopa na dug na osnovu minusa na tekućem računu je čak 16,53 odsto. U Crnoj Gori, po ova dva osnova, bankama duguje 89.383 građanina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik